Lørdag kom og turmatlaging stod på programmet. Ja, på folkehøgskoler er det skole også på lørdager - inkludert føring av fravær og morgensamling..! På kjøkkenet eksperimenterte vi med både gamle og nye oppskrifter. Det gikk i store mengder, da vi skulle lage mat for 14 mann fordelt på 4 dager på tur. Baking av bomber, turbrød, knekkebrød, turkake, snickerskake, samt steking av kjøtt og andre forberedelser til tur foregikk med stor lyst og godt humør.
Søndag 17. januar var første fridag. Stein Tore og Øyvind stod i bresjen for å få folk med ut på tur, for å fyre litt bål og snørekjøre med hunder. Turen ble kort. De fleste av hundene vi fikk med oss fra hundegården var valper som nesten ikke hadde snørekjørt før. De bråsnudde, hev seg til side og slet seg et utall av ganger - jeg var svett før jeg hadde rundet ut av tunet her med mine to unghunder. Og det hjalp ikke på at vi beveget oss i lysløypa under "beste sendetid" en søndag formiddag. Vi snudde.
På kvelden gikk jeg bort til Gunnbjørg og Hans Ole som passet nevøene til Hans Ole i svingen ved Øytun. Der fikk jeg servert kalkun, stekte potetbåter, grønnsaker og god saus. Det ble et slag yatzy, før Gunnbjørg og jeg ble plukket opp av Emma som kom kjørende i sin snertne bil. Jentene satte kurs for Alta sentrum og fant til slutt et sted som solgte kaffe. Det var trivelig å slå av en prat. Vel hjemme på Nassa (internatet) og Øytun stod det pakking av sekk for en 4 dagers tur.
så spennende:-D ser ut som du kose d, å d e itjnå som glede syran mer! go 4-dagers tur! pen som adventsløs fræss'n;;
SvarSlett