søndag 14. mars 2010

Avreise Takotna

Da står vi bokstavelig talt på farten ut døra på "Dormen" her i Takotna. Om en 1/2 time skal vekkerklokka ringe og havregrøten skal på bordet. Eivind, Stein Tore og jeg har vært oppe i natt, og vi har skumle planer for vekking av hele huset;P

Ferden går nå videre til Fairbanks, hvor vi skal gjøre unna siste handling av mat før langturen på torsdag. Da venter en 16-17 dagers tur i Brooks Range. I år går ruta en annen vei enn tidligere år. Dette fordi oppsynsmennene i den ene nasjonalparken har valgt å være litt vrange med oss. CP-gjengen hang ikke lenge med hode da vi hørte det, da vi nå i det nye området kan jakte og fyre bål så mye vi vil!


Iditarod har nå passert Takotna og er på god vei til Nome. I skrivende stund leder Lance Mackey. Hele CP-gjengen stod på så godt vi kunne når det suste inn hundespann etter hundespann i byen. Det skal sies at en del har vært fra dels til helt redusert grunnet spysjuke og diare. Nå ser det ut til at samtlige av Takotna Parking Service er på beina igjen og klare for langtur.

Men nå er grøten på kokeplata og folk er oppe, så jeg får gå. En ny dag er i emning i Alaska.

3 kommentarer:

  1. Ny dag, og nye muligheter for dere alle i dag:)
    God tur, den blir nok mega bra!!!

    SvarSlett
  2. Hei, her e a tante Janna, ho enå borti å ska prøve på det meste. De så trivelig å følme det. Ha sett ette på Øytun, og funni forskjellig om det. E på Bernem å mi ha fått rakfisk. Det va ei herlig trøst i skitvera som e i greslin. Mått bære prøve den nye laptopen til broderen. E å n Kjell ønske det fortsatt en kjempetrivelig tur, og glede oss til mi treffes at å få referat i fra skoleåret ditt. Klem i fra Janna å a Kjell

    SvarSlett
  3. No e de lenge sea e ha hørt ifrå d. Du ha væl ver på langtur i Alaskas villmark og langt unna omverdenen. Påskaftan her. Ha hatt latmannsskitur utafer husveggin i dag. Endelig vart d sol. Mats ha ver på Essand og for no opp te hytta åt a Line. Ha fæsta ifrå seg fer den her påska tru e. Håpe at alt står bra te me d, å glede me te å sjå når du ha lagt in nå mer info om dine opplevelsa. Stor klæm frå tante Laila.

    SvarSlett